Tel: 0318-519167

Dierenartsen

Wij zijn lid van de “Werkgroep vogels, reptielen, konijnen en knaagdieren” en de “Werkgroep Kattengeneeskunde” en diverse vakverenigingen zoals de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) en de GGG (Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren). Verder volgen wij regelmatig verscheidene conferenties, intercollegiaal overleg, workshops en cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde en onze kennis en kunde nog verder uit te breiden.

dierenartsen Dierenkliniek Veenendaal
In Dierenkliniek Veenendaal werken de volgende gepassioneerde dierenartsen, allemaal gespecialiseerd in gezelschapsdieren:

Drs. Jolijn van Leeuwen

Jolijn van Leeuwen

Drs. Mardou van Leuven

Mardou van Leuven

Drs. Farah Bannink

Drs. Jolijn van Leeuwen

Jolijn van Leeuwen is gezelschapsdierenarts sinds januari 2004. Voordat zij in Veenendaal kwam werken heeft zij in een aantal praktijken in heel Nederland gewerkt, maar prijst zich gelukkig met haar eigen kliniek in Veenendaal! Reptielen, konijnen en knaagdieren hebben ook haar bijzondere aandacht, net als chirurgie. Ze is onze Cat Advocate, wat inhoudt dat ze het aanspreekpunt is voor alle vragen over onze Cat Friendly Clinic. Katten zijn al bijna 40 jaar in haar leven en dus een grote liefde.. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is zij op de kliniek aanwezig. Zij is oprichtster van het internetforum voor jonge dierenartsen FVJD, waar collega’s bijzondere patiënten en ervaringen met elkaar delen. Verder vervult zij nog meerdere bestuurlijke functies, onder andere als bestuurslid bij stichting FelCan. Ze is lid van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren, Werkgroep Vogels en Bijzondere Dieren en de Werkgroep Kattengeneeskunde. Als huisdieren heeft zij 2 geweldige katten, een rode rattenslang, wandelende takken en een pittige vrouwelijke groene leguaan. Daarnaast is ze druk met zoon Roan van 5, en in 2015 beviel ze van dochter Sterre!

Drs. Mardou van Leuven

Mardou van Leuven is afgestudeerd in 2002 en heeft sindsdien gewerkt in verschillende praktijken, o.a. in een gespecialiseerde praktijk voor knaagdieren, konijnen en vogels. Om veel ervaring met inheemse vogels op te doen heeft zij geruime tijd als vrijwilligster haar bijdrage geleverd aan de vogelopvang Utrecht. Vanaf september 2009 is ze mede-eigenaresse van Dierenkliniek Veenendaal. Ze heeft zich toegelegd op tandheelkunde en doet dat met veel plezier. Sinds 2014 is ze voorzitter van de Werkgroep Vogels en Bijzondere Dieren. Dit is een werkgroep waarin dierenartsen samenkomen om ‘complexe patiënten’ met elkaar te bespreken.

Thuis heeft zij, naast een zoon en een dochter, een huis vol dieren: 2 konijnen, een kat, een grijze roodstaart papegaai Hilja, 6 Ouessant schapen en verschillende soorten kippen. Ook runt ze hier een dependance van Stichting Cavia.

Drs. Farah Bannink

Vanaf augustus 2018 ben ik werkzaam bij Dierenkliniek Veenendaal. Als klein meisje wilde ik al ontzettend graag dierenarts worden en recentelijk werd deze droom werkelijkheid, ik haalde mijn dierenarts-diploma! Dit was een lange weg met omweg, want ik heb eerst de opleiding tot paraveterinair gedaan en ben toen verder opgeklauterd tot dierenarts. Mijn grootste interessegebied is toch wel de kattengeneeskunde. Dierenkliniek Veenendaal is een Cat Friendly praktijk, dat past helemaal bij mijn liefde voor de kat. Momenteel woon ik met mijn vriend, 2 katten (Snoozer en Rebel) en 4 Cochin kippen in Amersfoort. In mijn vrije tijd hou ik van bourgondisch eten met vriendlief, sporten voor de balans en in de zomer gezellig naar festivals met vrienden. rttime bij Dierenkliniek Veenendaal.
Delen met: