Tel: 0318-519167

Dierenartsen

Wij zijn lid van de “Werkgroep vogels, reptielen, konijnen en knaagdieren” en de “Werkgroep Kattengeneeskunde” en diverse vakverenigingen zoals de KNMvD (Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde) en de GGG (Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren). Verder volgen wij regelmatig verscheidene conferenties, intercollegiaal overleg, workshops en cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde en onze kennis en kunde nog verder uit te breiden.

dierenartsen Dierenkliniek Veenendaal
In Dierenkliniek Veenendaal werken de volgende gepassioneerde dierenartsen, allemaal gespecialiseerd in gezelschapsdieren:

Drs. Jolijn van Leeuwen

Jolijn van Leeuwen

Drs. Mardou van Leuven

Mardou van Leuven

Drs. Helen Koumans

Helen Koumans

Drs. Jolijn van Leeuwen

Jolijn van Leeuwen is gezelschapsdierenarts sinds januari 2004. Voordat zij in Veenendaal kwam werken heeft zij in een aantal praktijken in heel Nederland gewerkt, maar prijst zich gelukkig met haar eigen kliniek in Veenendaal! Reptielen, konijnen en knaagdieren hebben ook haar bijzondere aandacht, net als chirurgie. Ze is onze Cat Advocate, wat inhoudt dat ze het aanspreekpunt is voor alle vragen over onze Cat Friendly Clinic. Katten zijn al bijna 40 jaar in haar leven en dus een grote liefde.. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is zij op de kliniek aanwezig. Zij is oprichtster van het internetforum voor jonge dierenartsen FVJD, waar collega’s bijzondere patiënten en ervaringen met elkaar delen. Verder vervult zij nog meerdere bestuurlijke functies, onder andere als bestuurslid bij stichting FelCan. Ze is lid van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren, Werkgroep Vogels en Bijzondere Dieren en de Werkgroep Kattengeneeskunde. Als huisdieren heeft zij 2 geweldige katten, een rode rattenslang, wandelende takken en een pittige vrouwelijke groene leguaan. Daarnaast is ze druk met zoon Roan van 5, en in 2015 beviel ze van dochter Sterre!

Drs. Mardou van Leuven

Mardou van Leuven is afgestudeerd in 2002 en heeft sindsdien gewerkt in verschillende praktijken, o.a. in een gespecialiseerde praktijk voor knaagdieren, konijnen en vogels. Om veel ervaring met inheemse vogels op te doen heeft zij geruime tijd als vrijwilligster haar bijdrage geleverd aan de vogelopvang Utrecht. Vanaf september 2009 is ze mede-eigenaresse van Dierenkliniek Veenendaal. Ze heeft zich toegelegd op tandheelkunde en doet dat met veel plezier. Sinds 2014 is ze voorzitter van de Werkgroep Vogels en Bijzondere Dieren. Dit is een werkgroep waarin dierenartsen samenkomen om ‘complexe patiënten’ met elkaar te bespreken.

Thuis heeft zij, naast een zoon en een dochter, een huis vol dieren: 2 konijnen, een kat, een grijze roodstaart papegaai Hilja, 6 Ouessant schapen en verschillende soorten kippen. Ook runt ze hier een dependance van Stichting Cavia.

Drs. Helen Koumans

Helen is in 1991 afgestudeerd als dierenarts en heeft in meerdere praktijken in Nederland gewerkt. Mardou en Helen kennen elkaar al lang. Toen Mardou nog studeerde heeft ze jarenlang een avond per week met Helen meegelopen op een praktijk in Utrecht en jaren later hebben ze samen de gespecialiseerde kliniek in vogels en bijzondere dieren in Bilthoven gerund. Daarnaast heeft Helen ook nog 20 jaar als weekenddierenarts in Diergaarde Blijdorp gewerkt. Het moge duidelijk zijn dat ook Helen een bijzondere liefde voor de bijzondere dieren heeft.  Blijkt ook uit haar huisdieren de afgelopen 30 jaar: Napoleonnetjes (soort vinkjes),  tenrecs (soort egels uit Madagascar), diverse slangen, hamsters, ratten,  konijnen, cavia’s en vele katten en” opvanghonden”. Momenteel wordt ze vergezeld door 2 Abessijnen en een cavia met 1 oog uit de opvang van Mardou. En haar zoon van 15!
Ze is ook lid van de Groep Geneeskunde van Gezelschapsdieren en van de Werkgroep Vogels en Bijzondere dieren.
Per 1 februari 2018 werkt ze parttime bij Dierenkliniek Veenendaal.
Delen met: