Tel: 0318-519167

Chirurgie

Naast routine chirurgie als castraties voeren wij diverse ingrepen uit. Alle dieren staan tijdens een operatie onder toezicht van onze OK assistente om te zorgen dat ademhaling, temperatuur en narcose stabiel blijven. Operatie patiënten worden voorzien van extra zuurstof en door gebruik van gasnarcose zorgen we voor een zo veilig mogelijk verloop van de ingreep. Operaties die wij uitvoeren zijn onder andere;

  • Operaties aan de buikorganen zoals blaas, darmen en milt.
  • Keizersnedes
  • Verwijderen van tumoren
  • Operaties aan de buitenzijde zoals ooglidcorrecties, ingrepen aan het oor, mondholte, staart, amputaties tenen of poten e.d.

Na de ingreep laten we uw huisdier in een rustige omgeving wakker worden en houden hem/haar goed in de gaten. Uw dier mag pas naar huis als hij/zij voldoende wakker is. Wij plaatsen hechtingen zoveel mogelijk onder de huid waardoor er minder irritatie is bij de genezing. In overleg doen wij een medical petshirt aan, een soort rompertje wat de wond beschermt. Wij werken het liefst zo min mogelijk met een kap om de kop. Dit geeft vaak veel stress. U krijgt een nazorgformulier van ons mee met instructies en aandachtspunten. Na een operatie is een nacontrole inbegrepen. Wij bellen u een dag na de operatie om te bespreken of het herstel goed verloopt. Voor specialistische ingrepen hebben wij goede contacten met ervaren chirurgen naar wie wij indien nodig kunnen doorverwijzen of die bij ons in de kliniek operaties uitvoeren.

chirurgie
Delen met: