Cat Friendly Clinic in Rijnpost

De Veenendaalse krant en de Rijnpost berichten ook over het behalen van ons Gouden Cat Friendly Clinic certificaat!

http://rijnpost.nl/nieuws/dierenkliniek-veenendaal-bij-top-tien-cat-friendly-clinics-1.5807642

Dierenkliniek Veenendaal bij top tien ‘Cat Friendly Clinics’

Dierenkliniek Veenendaal kreeg het Gold Level certificaat Cat Friendly Clinic (CFC). Dit is een internationaal erkend bewijs van zorgvuldig op katten toegespitste zorg.
Het CFC programma is ontwikkeld door het International Society of Feline Medicine, de veterinaire afdeling van de liefdadigheidsinstelling International Cat Care.
Hiermee is Dierenkliniek Veenendaal de 10e kliniek van de ongeveer 1200 klinieken in Nederland die dit certificaat heeft bemachtigd.
Voor het programma dient een kliniek te bewijzen dat ze aan strikte criteria voldoen, waaronder speciale faciliteiten voor katten en een professionele houding van personeelsleden.
Stress verlaging staat voorop in de benadering van katten. Door goede kennis van het gedrag vermindert stress tijdens het consult en in de opname.
De criteria betekenen onder meer dat honden en katten in de wachtruimte van elkaar gescheiden zijn. Verdere meetpunten zijn:
– Katvriendelijke opnameverblijven;
– Gespecialiseerde materialen voor behandeling van katten.
– Specifiek opgeleid personeel, getraind in het respectvol en zachtaardig hanteren.
– Hoge standaard in veterinaire zorg door bijscholing.
– Nieuwste behandelmethoden.

Drs. Jolijn van Leeuwen en Drs. Mardou van Leuven, eigenaars van de kliniek, zijn trots op deze erkenning. Van Leeuwen, de zogenaamde Cat Advocate van de kliniek, licht toe: “We wilden ervoor zorgen dat een bezoek aan de dierenarts een ervaring werd die zo stressvrij mogelijk verliep voor kattenpatiënten en eigenaren. Katten kunnen snel angstig worden als ze uit hun normale omgeving worden gehaald en dit kan ervoor zorgen dat eigenaren terughoudend zijn om de dierenarts te bezoeken. Die drempel hebben wij weggenomen.”
Bij het behalen van het Cat Friendly Clinic certificaat voldoet Dierenkliniek Veenendaal aan het leveren van een hoge standaard voor kattenzorg.

Het International Society of Feline Medicine heeft het Cat Friendly Clinic initiatief drie jaar geleden uitgedragen om dierenklinieken overal ter wereld aan te sporen om zich in te spannen om het welzijn en de zorg van katten te verbeteren.
Het programma geeft klinieken advies over hoe ze hun praktijk zo welkom mogelijk kunnen maken voor katten, en geeft daarnaast ondersteuning in personeelstraining, hanteertechnieken en katspecifieke cliënt- en patiëntenzorg.
Meer informatie voor katteneigenaren over het International Cat Care en het Cat Friendly Clinic initiatief is te vinden op www.catfriendlyclinic.org.
Dierenkliniek Veenendaal contact:www.dierenkliniekveenendaal.nl
Tel.: 0318-519167 e-mail:dierenkliniekveenendaal@gmail.com

Delen met: