Tarieven

Een vast tarief voor goede zorg

Prijzen zijn afhankelijk van meerdere factoren. Elk dier heeft zijn eigen individuele aandacht nodig en elke dierenarts biedt andere mogelijkheden in behandeling en kennisniveau. Daarom is één op één tarieven vergelijken tussen dierenartsen onmogelijk. Wat is het beste voor uw dier en hoe wordt dit bepaald?

Dit interessante filmpje geeft een goed inzicht over het leven van een dierenarts met duidelijke informatie over prijsopbouw en prijsverschillen. Klik hier voor een korte documentaire over de tariefopbouw van een dierenarts.

Aandacht

Staat u binnen een paar minuten weer buiten met een prikje of krijgen u en uw huisdier volledig de tijd en aandacht en goede uitleg? Wij kijken uw dier volledig na en nemen de tijd voor al uw vragen. Wij luisteren naar uw wensen en besluiten samen met u tot geschikte behandeling.

Kennis

Blijft uw dierenarts op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Worden er regelmatig nascholingen gevolgd? De laatste jaren zijn er veel nieuwe behandelingen en onderzoeken in de diergeneeskunde. Wij volgen dit op de voet en zorgen voor een hoog kennisniveau.

Mogelijkheden in de kliniek

Heeft uw dierenarts mogelijkheden voor onderzoek en de nodige behandelingen? Onze kliniek is uitgerust met uitgebreide apparatuur en opnamemogelijkheden. Onze dierenartsen hebben zelf hun eigen specialisaties (kijk voor meer info bij medewerkers).

Kwaliteit

Een vaccinatie is meer dan een prikje. Wij kiezen voor goed onderzoek voordat we vaccineren en kijken een dier van top tot teen na. Bij deze jaarlijkse bezoeken worden de meeste (verborgen) problemen gevonden waardoor we snel kunnen ingrijpen bij problemen en ziekte. Voorkomen is beter dan genezen!

Veiligheid

Kosten van operaties kunnen per dierenarts flink verschillen. Deze verschillen zitten vaak in de keuze van narcosemiddelen, bewakingsapparatuur, uitrusting van de operatiekamer, goed opgeleid personeel, gebruikte materialen en nazorgmogelijkheden. Met goedkope spullen kun je een dier goedkoop opereren. Maar is dit wat u wilt? Wij gebruiken moderne middelen en begeleiden het dier voor, tijdens en na de ingreep met bewakingsapparatuur en deskundig personeel. Dit is een keuze wat ons wellicht niet de goedkoopste maakt, maar waar wij wel volledig achter kunnen staan.

Shoppen voor de laagste prijs

Iedereen is vrij te kiezen wat hij of zij belangrijk vindt. Shoppen voor de laagste prijs is ook een keuze. Om goede diergeneeskunde te bedrijven en goede diagnostiek te plegen, zijn bovenstaande punten een vereiste. Uiteindelijk is ons doel om met de juiste prijs/kwaliteit verhouding de beste zorg te leveren voor uw huisdier. Wij geven u bij elke behandeling een kostenschatting op maat waarbij wij ook rekening houden met uw wensen. Ons motto is kwaliteit en liefdevolle service voor u en uw huisdier.

Als u een praktijk belt voor een kostenplaatje van een ingreep, stel uzelf dan de volgende vragen:

 • Geeft de praktijk voor elke ingreep een standaard tarief? Bijvoorbeeld voor een gebitsbehandeling? Dit is onmogelijk als het dier niet vooraf is onderzocht! Kijk voor meer informatie over onze werkwijze bij Expertises- Tandheelkunde.
 • Welke narcosemiddelen worden gebruikt? Goedkope middelen zijn niet altijd veilig. Krijgt uw dier extra zuurstof? wordt hij geïntubeerd? Wordt er gewerkt met veilige gas anesthesie?
 • Krijgt uw dier voldoende pijnstilling?
 • Is er een operatie assistente aanwezig om uw dier in de gaten te houden?
 • Wordt uw dier voldoende verzorgd na de ingreep, met warmte, controles en op een liefdevolle deskundige manier?
 • Gebruikt uw dierenarts moderne hechtmaterialen en steriele instrumenten?
 • Krijgt u voldoende uitleg en nazorg na de ingreep?

Alle punten hierboven kun je op bezuinigen. Dan wordt een operatie of behandeling ineens een stuk goedkoper! Wij kiezen ervoor om dit niet te doen. Wij kiezen voor kwaliteit en veiligheid voor uw huisdier.

Prijzen per 1 januari 2022. Wijzigingen onder voorbehoud.

Consulten

  Standaard tarief
Consult 15 minuten €46,00
Consult herhaling €38,00
Consult bij vaccinatie €43,00
Visite voorrijkosten (excl. consult) €63,00
Consult buiten openingstijden €110,00

Spoed consult binnen openingstijden 
(spoed welke direct behandeld moet worden en tussen het vaste programma wordt gepland)

€63,00

Telefonisch consult
( per 10-15 minuten incl. samenvatting via mail indien gewenst)

€26,00

Castratie en sterilisatie

  Standaard tarief
Castratie kater vanaf €86,40
Sterilisatie poes vanaf €150,00
Castratie reu vanaf €200,00
Sterilisatie teef vanaf €398,00
Castratie cavia/konijn vanaf €98,00
Sterilisatie konijn vanaf €170,00

Alle bovenstaande prijzen zijn afhankelijk van het gewicht van uw huisdier.

Chippen

  Standaard tarief
Chippen hond, inclusief registratie €58,00
Chippen kat, inclusief registratie €45,00
Chippen papegaai incl. korte gasnarcose en pijnstilling* vanaf €90,00
Paspoort €12,50

*Omdat de grootte van de chipnaald (ook al gebruiken we speciale vogelchips) en het inbrengen hiervan in de borstspier uitermate pijnlijk is doen wij dit niet zonder sedatie en pijnstilling.

Entingen

De onderstaande tarieven zijn exclusief consult.

  Standaard tarief
Grote cocktail hond €27,45
Ziekte van Weil hond €27,00
Rabiës (hondsdolheid) €37,50
Kennelhoest neusenting of per injectie €28,15
Katten- en niesziekte €27,45
Niesziekte €27,00
Nestentingen Op aanvraag, offerte op maat

Gebitsbehandelingen

Een offerte voor een gebitsbehandeling is mogelijk na een gebitsconsult of bij de controle bij de arts voor de ingreep. 

Het gebitsconsult duurt vijf minuten en kost 22 euro. Er wordt alleen naar het gebit gekeken. U krijgt hierbij een advies voor een eventuele behandeling. Bij de behandeling worden de kosten van deze controle in mindering gebracht op uw factuur. Heeft uw huisdier nog andere problemen waarnaar gekeken moet worden, dan rekenen we een normaal consult.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Veenendaal

Terug
 • Ma
  8.30 - 19.30 uur
 • Di
  8.30 - 18.00 uur
 • Wo
  8.30 - 19.30 uur
 • Do
  8.30 - 19.30 uur
 • Vrij
  8.30 - 17.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Castor 3 3902 SC Veenendaal Wij werken op afspraak Telefonisch spreekuur 13.30 - 14.00 u
ontvang een routebeschrijving via Google Maps