Tarieven

Een vast tarief voor goede zorg

Prijsopbouw, hoe werkt het?

Prijsopbouw van diergeneeskundige zorg is afhankelijk van verschillende factoren. Elke dierenarts biedt andere mogelijkheden in behandeling en kennisniveau. Ook de vaste lasten van de kliniek spelen een rol, zoals huur, apparatuur (onderhoud en aanschaf), personeelskosten, nascholing, pensioenen, verzekeringen, woonomgeving en ga zo maar door. Daarom is één op één tarieven vergelijken tussen dierenartsen bijna onmogelijk.
Aandacht

Staat u binnen een paar minuten weer buiten met een prikje of krijgen u en uw huisdier volledige aandacht en goede uitleg? Wij kijken uw dier volledig na en nemen de tijd voor al uw vragen. Wij luisteren naar uw wensen en besluiten samen met u tot geschikte behandeling. Ook is er ruimte voor telefonisch of mail overleg tijdens het telefonisch consult voor dieren onder behandeling. Dit is een gratis service.

Kennis

Blijft uw dierenarts op de hoogte van de laatste ontwikkelingen? Worden er regelmatig nascholingen gevolgd? De laatste jaren zijn er veel nieuwe behandelingen en onderzoeken in de diergeneeskunde. Wij volgen dit op de voet en zorgen voor een hoog kennisniveau.

Mogelijkheden in de kliniek

Heeft uw dierenarts mogelijkheden voor onderzoek en de nodige behandelingen? Onze kliniek is uitgerust met uitgebreide apparatuur en we werken nauw samen met specialisten. Onze dierenartsen hebben zelf hun eigen specialisaties (kijk voor meer info bij medewerkers).

Kwaliteit

Een vaccinatie is meer dan een prikje. Wij kiezen voor goed onderzoek voordat we vaccineren en kijken een dier van top tot teen na. Bij deze jaarlijkse bezoeken worden de meeste (verborgen) problemen gevonden waardoor we snel kunnen ingrijpen bij problemen en ziekte. Voorkomen is beter dan genezen!

Veiligheid

Kosten van operaties kunnen per dierenarts flink verschillen. Deze verschillen zitten vaak in de keuze van narcosemiddelen, bewakingsapparatuur, uitrusting van de operatiekamer, goed opgeleid personeel, gebruikte materialen en nazorgmogelijkheden. Met goedkope spullen kun je een dier goedkoop opereren. Maar is dit wat u wilt? Wij gebruiken moderne middelen en begeleiden het dier voor, tijdens en na de ingreep met bewakingsapparatuur en deskundig personeel. Dit is een keuze wat ons wellicht niet de goedkoopste maakt, maar waar wij wel volledig achter kunnen staan.

Shoppen voor de laagste prijs

Iedereen is vrij te kiezen wat hij of zij belangrijk vindt. Shoppen voor de laagste prijs is ook een keuze. Om goede diergeneeskunde te bedrijven en goede diagnostiek te plegen, zijn bovenstaande punten een vereiste. Uiteindelijk is ons doel om met de juiste prijs/kwaliteit verhouding de beste zorg te leveren voor uw huisdier. Wij geven u een kostenschatting op maat waarbij wij ook rekening houden met uw wensen.
Als u een praktijk belt voor een kostenplaatje van een ingreep, stel uzelf dan de volgende vragen:

 •  Geeft de praktijk voor elke ingreep een standaard tarief? Bijvoorbeeld voor een gebitsbehandeling? Dit is onmogelijk als het dier niet vooraf is onderzocht! Kijk voor meer informatie over onze werkwijze bij Expertises- Tandheelkunde.
 • Welke narcosemiddelen worden gebruikt? Goedkope middelen zijn niet altijd veilig. Krijgt uw dier extra zuurstof? Wordt hij geïntubeerd? Wordt er gewerkt met veilige gas anesthesie?
 • Krijgt uw dier voldoende pijnstilling?
 • Is er een operatie assistente aanwezig om uw dier in de gaten te houden?
 • Wordt uw dier voldoende verzorgd na de ingreep, met warmte, controles en op een liefdevolle deskundige manier?
 • Gebruikt uw dierenarts moderne hechtmaterialen en steriele instrumenten?
 • Krijgt u voldoende uitleg en nazorg na de ingreep?

Alle punten hierboven kun je op bezuinigen. Dan wordt een operatie of behandeling ineens een stuk goedkoper! Wij kiezen voor kwaliteit en veiligheid voor uw huisdier.

Waarom zijn de prijzen van dierenartsen de afgelopen tijd zo gestegen?

Wij streven we ernaar om de prijzen betaalbaar te houden. Door de langdurige inflatie en flink gestegen kosten voor o.a. energie, producten, personeelskosten, huisvesting is het ook voor ons onvermijdelijk een prijsverhoging door te voeren. Wilt u weten waar u aan toe bent met een behandeling? Vraag ons gerust om een kostenschatting.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Veenendaal

Terug
 • Ma
  8.30 - 19.30 uur
 • Di
  8.30 - 18.00 uur
 • Wo
  8.30 - 19.30 uur
 • Do
  8.30 - 19.30 uur
 • Vrij
  8.30 - 17.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Castor 3 3902 SC Veenendaal Wij werken op afspraak Telefonisch spreekuur 13.30 - 14.00 u
ontvang een routebeschrijving via Google Maps