Tips voor warme zomerdagen

Tips voor warme zomerdagen

We kennen allemaal de nieuwsberichten wel: een oververhitte hond is uit een geparkeerde auto bevrijd. Vaak is zo’n hond er slecht aan toe en is het maar te hopen dat de hulp op tijd is gekomen.

Warme zomerdagen kunnen een gevaar vormen voor onze huisdieren. We geven je graag een aantal tips om je huisdier te helpen de warme dagen door te komen.

Temperatuur

Normaal gesproken raken honden hun warmte kwijt door op een koel oppervlak te gaan liggen. Wordt het warmer, raken ze hun warmte ook kwijt via de voetzolen en door te hijgen. De lucht die langs de slijmvliezen in de bek stroomt helpt bij het verdampen van de lichaamswarmte. Honden met een korte snuit, oudere honden en honden met overgewicht lopen meer risico op oververhitting.

Zorg dat je huisdier een fijn plekje in de schaduw heeft en genoeg drinkwater. Er zijn ook speciale koelmatten beschikbaar voor huisdieren.

Zon

Het is een goed idee je huisdieren uit de zon te houden op warme zomerdagen. Dit geldt ook voor huisdieren met een dunne (witte) vacht op bijvoorbeeld de oren en buik. Deze huid kan namelijk verbranden als het te lang onbeschermd in de zon is.

kat in de zon

Water

Door het warme weer ontstaat er een watertekort. In stilstaand water kan ook meer algengroei zijn of blauwalg ontstaan. Let dus altijd op voordat je met je hond gaat zwemmen in de natuur!

Wil je meer tips over de warme zomerdagen? Lees de artikelen op de Dier en Zorg Gids.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Veenendaal

Terug
 • Ma
  8.30 - 19.30 uur
 • Di
  8.30 - 19.30 uur
 • Wo
  8.30 - 19.30 uur
 • Do
  8.30 - 19.30 uur
 • Vrij
  8.30 - 19.30 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Castor 3 3902 SC Veenendaal Wij werken op afspraak Telefonisch spreekuur 13.30 - 14.00 u
ontvang een routebeschrijving via Google Maps