Cat Friendly Clinic Gold Level

Cat Friendly Clinic Gold Level

Dierenkliniek Veenendaal is ook dit jaar geaccrediteerd als Cat Friendly Clinic Gold Level (CFC) ofwel katvriendelijke kliniek. Dit programma is ontwikkeld door de International Society of Feline Medicine, de diergeneeskundige afdeling van de toonaangevende internationale charitatieve instelling International Cat Care. Accreditatie wordt mede mogelijk gemaakt in samenwerking met Ceva, Royal Canin, Boehringer Ingelheim, Idexx, Elanco en Zoetis. Het doel van het programma is het bevorderen van het welzijn en een hoge verzorgingsstandaard van alle katten die opgenomen zijn in, of een bezoek brengen aan een dierenkliniek.

In het kader van dit programma moet een kliniek voldoen aan een aantal strikte criteria, waaronder het voorzien in faciliteiten, aantoonbare activiteiten en een bewezen houding van het personeel ten behoeve van het reduceren van stress bij katten. Dit geldt voor zowel katten die zijn opgenomen als katten die een bezoek brengen aan de kliniek. De criteria omvatten onder meer aparte wachtruimtes voor honden en katten, katvriendelijke verblijven en diergeneeskundige uitrusting die is toegesneden op de behandeling van katten. Bovenal wordt personeel gestimuleerd om respectvol en voorzichtig om te gaan met katten. Klinieken worden geacht zich te houden aan strenge normen voor veterinaire zorg, waaronder het continu bijhouden van kennis op het gebied van medische zorg voor katten.

De International Society of Feline Medicine heeft het initiatief voor katvriendelijke klinieken genomen om dierenklinieken te stimuleren hun uiterste best te doen het welzijn van katten die onder hun zorg vallen, te verbeteren. Het programma adviseert klinieken over het optimaliseren van hun ruimtes voor katten, het verzorgen van ondersteuning bij trainingen voor personeel, omgangstechnieken en katspecifieke cliëntenzorg.

Katteneigenaren kunnen meer informatie over International Cat Care en het Cat Friendly Clinic-initiatief op www.catfriendlyclinic.org.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Veenendaal

Terug
 • Ma
  8.30 - 19.30 uur
 • Di
  8.30 - 18.00 uur
 • Wo
  8.30 - 19.30 uur
 • Do
  8.30 - 19.30 uur
 • Vrij
  8.30 - 17.00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten
Terug

Vind ons hier:

Castor 3 3902 SC Veenendaal Wij werken op afspraak Telefonisch spreekuur 13.30 - 14.00 u
ontvang een routebeschrijving via Google Maps