Tel: 0318-519167

Laboratoriumdiagnostiek

Onze kliniek heeft de beschikking over een eigen in huis- laboratorium voor o.a. bloedonderzoek. Daardoor is snelle uitgebreidere diagnostiek mogelijk en kunnen wij snel de een goede behandeling voor uw hond of kat inzetten.

Met onze apparatuur kunnen wij onder andere lever-, nier-, schildklier-aandoeningen, suikerziekt, bloedarmoede en ontstekingen diagnosticeren. De uitslagen zijn meestal dezelfde dag bekend.

Virusaandoeningen als Felv/FIV bij de kat en parvovirus bij de hond kunnen wij op in de kliniek aantonen. Wij kunnen schimmelkweken inzetten en bacieriekweken uitvoeren.

We bieden nu ook de Vaccicheck aan; hierbij controleren wij of de titer van uw hond hoog genoeg is, zodat hij mogelijk geen vaccinaties nodig heeft tegen HCC, parvo en hondenziekte. Lees hier meer over de Vaccicheck.

Urineonderzoek kunnen wij uitvoeren terwijl u wacht. Van belang is dat de urine vers ( maximaal 5 uur oud en koel bewaard) wordt aangeleverd.

Bij diarree kunnen we ontlastingsonderzoek uitvoeren. hierbij kijken we naar parasieten zoals Giardia en wormeieren.

Bij huidklachten  nemen wij afkrabsels voor parasieten onderzoek en kijken we m.b.v. een kleuring of bacteriën of gisten meespelen.

Laboratorium diagnostiek
Delen met: