Tel: 0318-519167

Met angstige kat naar de dierenarts

Heeft u een angstige kat? Ziet u zelf al op tegen je bezoekje aan de dierenarts? Hier volgen wat tips om deze stress te verminderen:

  • Kies een geschikte kattenmand:
    het is veel eenvoudiger om een kat zonder stress uit een kattenmand te halen die van boven open gaat of waarvan je de bovenste helft kunt afnemen.
  • Zorg dat de kat zijn mand als iets vertrouwds beschouwt en haal hem niet alleen te voorschijn voor een bezoek aan de dierenkliniek of aan een pension. Dit kan gedaan worden door de mand duidelijk zichtbaar in de woonkamer te plaatsen en het eten van de kat of kittens hierin te plaatsen of ze erin te laten slapen.
  • Gebruik F3 feromoon (feliway® spray) en een vertrouwd ruikende handdoek of kussen. Dit vermindert de angst en stress die met transport gepaard gaan. Spray het in de kattenmand tien minuten voordat de kat erin gaat (alcohol moet even kunnen verdampen). Ook kan je een Feliway® verdamper ophangen in de kamer waar de kat het meest verblijft.
  • Bedek de mand met een handdoek om de kat te beschermen tegen vreemde geluiden en nieuwe indrukken.
  • Zorg dat de reis naar de kliniek langzaam, kalm en zo rustig mogelijk verloopt, waarbij de kattenmand stevig op een veilige plaats staats en niet kan rondschuiven.
  • Ga in onze wachtruimte in het kattengedeelte zitten en plaats de kattenmand op de speciale verhoging. (onze kattenparkeerplaats). Hoog voelen katten zich prettiger en veiliger dan in de mand op de grond.
  • Haal in de spreekkamer niet direct de kat uit het mandje, maar doe in overleg met de dierenarts rustig en met beleid,dan kan uw kat een beetje wennen. Wij zijn ons bewust van de stress die een bezoekje met zich meebrengt en behandelen katten op een rustige vriendelijke manier. Dat is een van de pijlers van ons Cat Friendly Clinic Certificaat Gold.

Uiteraard is er altijd de mogelijkheid bij dat wij bij u thuis komen voor bijvoorbeeld de vaccinatie. Kijk hier voor meer informatie over thuisvisites.

Hieronder vind u een aantal handige pdf’s met nog meer informatie over vervoer naar en van de kliniek.

Met uw kat naar de kliniek

Met uw kat vanaf de dierenkliniekDierenkliniek Veenendaal angstige verwilderde kat

Delen met: