Tel: 0318-519167

Castratie bij de poes

We spreken over “sterilisatie” van de poes, maar eigenlijk is het een castratie bij de poes. We nemen namelijk de eierstokken geheel weg.

Krols

Poezen kunnen krols worden vanaf 5-6 maanden leeftijd. Deze krolsheid treedt meestal elke 3-4 weken op. De poes gaat dan erg miauwen, wordt aanhankelijk en wil naar buiten. De krolsheid duurt gemiddeld een week.

Waarom castreren

Poezen kunnen gecastreerd worden vanaf zes maanden leeftijd, omdat ze vanaf die leeftijd ook krols kunnen worden en zich dus kunnen voortplanten. Ongecastreerde poezen hebben, buiten de kans op ongewenste dracht, op latere leeftijd een sterk verhoogde kans op kwaadaardige melkkliertumoren en baarmoederontsteking. Wij adviseren dus uw poes standaard te laten castreren als u geen nestje wilt. De poezenpil raden wij sterk af vanwege een aantal zeer ernstige bijwerkingen. (o.a. verhoogde kans op suikerziekte, tumoren en baarmoederontsteking).

De operatie

U kunt uw kat ’s ochtends op de kliniek brengen en ’s middags weer, volledig wakker, ophalen. Onder volledige narcose worden de eierstokjes verwijderd. De poes krijgt een pijnstiller en eventueel een pakje zodat ze niet aan de wond kan likken. De hechtingen worden onderhuids geplaatst zodat er meestal geen nacontrole nodig is. U bent uiteraard altijd welkom voor een gratis nacontrole om te kijken of de wond netjes genezen is!Dierenkliniek Veenendaal nazorg na operatie bij de poes

gezondheid_verzekerd

Delen met: